zupa z dynii - banalnie prosta: dynia, imbir, sól, oliwa. dodatkowo i ewentualnie inne przyprawy: curry, kardamon, kminek. można też dosypać pestki dyni i sezam. i jeszcze śmietana lub parmezan. grzanki, ziemniaki, marchewka... bardzo dobre, choć dość specyficzny smak - zrobiłam test na dwóch kolegach.
czwartek, 15 września 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
6 komentarzy:
muszę koniecznie ugotować. Teraz jest sezon chyba na dynię
jest sezon - w mojej lodówce czeka druga dyni połówka. dynia jest fajna też dlatego, ze łatwo się przechowuje. mrożenie, chłodzenie... z drugiej części zrobię chyba jakieś placki :-)
poproszę o przepis na placki. Nie mam za duzo doświadczeń z dynią...
dużo fajnych przepisów z dynią jest tutaj:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/przepisy.html
Widzę, że koleżanka jest mocno zaangażowana w gotowanie, skoro korzysta z przepisów ;-)
Dzięki za link ;-)
kiedy mam coś nowego ugotować to z reguły przeszukuje net, czytam ileś różnych przepisów i tworzę na ich podstawie coś własnego - to też sztuka...
Prześlij komentarz